Кондак 7

Хотяше муж некий премудр и словесен о подании дщери его здравия и спасения рукою а молитвами твоими, преподобне, благодарственная принести, написа на столпе твоем стихи сицевые: "зде стоит муж, стихиями неуязвимый; пищу имый безсмертную, а не земную, егоже жилище столпы двоезрачны, славящий Сына Матере неискусобрачны". Мы же славим Бога, прославляющаго святыя Своя, и хвалебную песнь поем Ему: Аллилуиа.

Икос 7

Новый Иов явился еси миру, досточудне Данииле, множеством обдержим быв скорбей и искушений; но Давидову кротость, Иаковле беззлобие и целомудрие Иосифово, паче же терпение Иовле стяжав, вся победил еси. Сего ради вопием тебе сицевая: Радуйся, преподобне Данииле, сосуде благодати избранный; Радуйся, чудотворче изрядный. Радуйся, милости Божией стяжателю; Радуйся, к Богу ближний предстателю. Радуйся, лучезарный светильниче; Радуйся, Богом венчанный подвижниче. Радуйся, преподобне отче Данииле, теплый о мире к Богу молитвенниче.

Кондак 8

Странными чудесы прославлялся, преподобне отче Данииле, утвердил еси веру и упование в людех, яко много может молитва праведнаго. Мы же, веруя, яко аще по Бозе упование на тя возложим, такожде приимем молитвами твоими просимое, поем Богу о тебе: Аллилуиа.

Икос 8

Во вся оружия Божия облекийся, преподобне отче Данииле, возмогл еси стати противу всем кознем диавольским, на столпе третием, и превысочайшем, благодарственне тебе созданном, подвизался еси. И нас, преподобне, грехми обуреваемых, предстательствы твоими свободи, да зовем тебе сице: Радуйся, ходатаю всем спасения; Радуйся, приводяй грешных ко исправле-нию. Радуйся, скорбящим подаяй утешение; Радуйся, злых приводяй к постыждению. Радуйся, духов искусителей прогонителю; Радуйся, покаяния насадителю. Радуйся, преподобне отче Данииле, теплый о мире к Богу молитвенниче.

Кондак 9

Всякия скорби, болезни, искушения, на столпе подвизаяся, преподобне отче Данииле, претерпел еси. И всем сим, бываемым тебе, помощию Божиею, победитель явился еси. Сего ради вопием о тебе Богу: Аллилуиа.

Икос 9

Витии многовещаннии не довлеют изглаголати подвиги твоя и промышление о тебе Божие, преподобне отче Данииле, яко к различным чудесем и пророческаго дара не лишися и благодати священства сподобися. Мы же, любовию побеждаеми, дерзаем смиренномудренно звати тебе таковая: Радуйся, верный рабе Владыки всеблагаго; Радуйся, храме Духа Всесвятаго. Радуйся, священниче, Богом избранный; Радуйся, благодати цвет благоуханный. Радуйся, орган псалмопения сладкостройный. Радуйся, преподобне отче Данииле, теплый о мире к Богу молитвенниче.

Кондак 10

Спасти хотя вся ближния и дальния столпа твоего, блаженне Данииле, Господь смотрением Своим привождаше к тебе многия люди, молитвы, благословения, освящения и наставления просящия у тебе. И сих зряще людие, следящия во тьме заблуждения, к свету истины обращахуся. Мы же, славяще Спаса всех, пришедшаго в мир грешных спасти, поем о тебе Богу: Аллилуиа.

Икос 10

Стена еси всем, преподобне отче Данииле, с верою и упованием к заступлению твоему прибегающим. Темже и нам, в скорбех, болезнех и искушениях с надеянием к тебе приходящим, помощь твою и заступление милосердие яви, да любовию вопием тебе тако-вая: Радуйся, пристанище обуреваемым; Радуйся, заступление озлобляемых. Радуйся, печальным утешение; Радуйся, немощным укрепление. Радуйся, унывающим ободрение; Радуйся, молений скорое исполнение. Радуйся, преподобне отче Данииле, теплый о мире к Богу молитвенниче.

Кондак 11

Пение всеумиленное и благодарственное Господу Богу приносим, яко имамы тебе, преподобне отче Данииле, молебника о нас грешных и святыми молитвами твоими спасаемся. Сего ради, пред святою иконою твоею усердно припадающе и покровителем нашим тебе почитающе, всеблагоговейно вопием о тебе Богу: Аллилуиа.

Икос 11

Светозарную свещу благодати Божественныя зрим тебе, преподобне отче Данииле, просвещаемии благовестием о преславном житии твоем. Твоими бо молитвами от недуг своих мнози свобождахуся. К сим же во устах твоих обретеся благодать Божия, спасительная человеком, яко от словес твоих умилится послушающим тебе и житие свое исправля-ти. Сего ради зовем тебе таковая: Радуйся, преподобне отче Данииле, веры утверждение; Радуйся, церкве Христовы украшение. Радуйся, разума духовнаго сокровище; Радуйся, спасения изрядный наставниче. Радуйся, звездо, на тверди церковной блистающая; Радуйся, цевнице божественная, словесы и делы всех утешающая. Радуйся, преподобне отче Данииле, теплый о мире к Богу молитвенниче.

Кондак 12

Благодать Божественную, милующую нас, в тебе, преподобне отче Данииле, зряще, яко и немый от рождения проглаголати возможе, и хромый от рождения изцелися, радуемся и хвалим Бога и тебе, скораго молитвенника и помощника, вопиюще к Богу: Аллилуиа.

Икос 12

Поюще подвиги твоя, преподобне отче Данииле, ублажаем равноангельное житие твое, почитаем скончание жительства твоего, на неже снидошася не токмо священноначальницы и клир церкве земныя, но и церкве первородных, на небесех написанных. Ты же, радуяся, предал еси чистую и святую душу твою в руце Божия. Бог же прослави тебе по успении твоем чудеси многими. Приими убо, всеблаженне отче Данииле, и от нас приносимая тебе ублажения сицевая: Радуйся, обитателю церкве торжествующих; Радуйся, с Ангелами ликовст-вующий. Радуйся, радости вечныя преисполняемый; Радуйся, с пророками величаемый. Радуйся, с апостолами прославляемый; Радуйся, с святителями благословляемый. Радуйся, с мучениками венчаемый; Радуйся, с преподобными ублажаемый. Радуйся, преподобне отче Данииле, теплый о мире к Богу молитвенниче.

Кондак 13

О пречудный и преславный угодниче Божий, преподобне и богоносне отче Данииле, телом на земли почивающий, душею на небеси обитающий, духом же от присных тебе не отлучающийся, приими моления наша. Призри милостиво с высоты небесныя славы твоея на нас, в умилении молебно предстоящих пред святою твоею иконою, и умоли Владыку Спаса всех спастися душам нашим и в сем и в будущем веце сердцем и усты пети Богу: Аллилуиа.

(Этот кондак читается трижды, затем икос 1 и кондак 1)

назад